Matrícula Oberta Curs 2013/2014Matrícula Oberta Escola estiu 2013

Centre d'Educació Infantil MAGDALA

Accés pares Castellano facebook

Història i projecte educatiu del centre

MAGDALA va ser fundada el 1969 per Mª Teresa Añó i Lluís Crespo. Actualment, són els seus fills, Núria i Guillem, els responsables del centre i del seu projecte educatiu.

Al principi estàvem en un pis, però aquest prompte es va quedar xicotet. Per això vam construir l’edifici actual que es va dissenyar pensant en totes les necessitats que podien sorgir per a aquestes edats: estances àmplies i grans finestres per tenir llum natural, un pati gran i accessos fàcils per comunicar-se entre classes; banys, pati i porxo, que a més permet mantenir una comunicació diària entre educadores i família. En els últims anys l’espai s’ha remodelat per tal d’adaptar-lo a les normatives actuals i la nova demanda (xiquets i xiquetes més xicotets).

Des dels seus inicis, la línia educativa del nostre centre s’ha basat en el que llavors s’anomenava l’escola activa, un model en el qual el xiquet és subjecte actiu del seu propi aprenentatge. Els nous responsables del centre hem seguit aquesta mateixa línia, en aquests anys hem centrat el nostre interés en aprendre i en obtenir els recursos adequats. Hem vist com ha canviat la societat, els problemes de fracàs escolar, violència, etc. i, conscients de la importància d’aquests primers anys de vida, ens vam plantejar què era el millor que podíem fer per als xiquets durant el temps que passen amb nosaltres.

En els seus primers anys de vida, els xiquets creixen molt de pressa; totes les seues vivències influiran en el seu desenvolupament físic i emocional posterior. Fins fa molt poc, les emocions no es consideraven objectius pedagògics, però l’avanç dels coneixements pedagògics demostra que hi ha molts tipus d’intel•ligència, i que la intel•ligència emocional és imprescindible per al benestar personal. Per això, a Magdala cuidem especialment l’educació emocional, d’especial rellevància en aquestes edats, i intentem acompanyar els xiquets en el seu creixement social i afectiu.

Si ells aprenen a reconéixer, i més tard a nomenar, les seues pròpies emocions sense que les persones adultes les jutgem (les emocions no són bones ni dolentes, simplement són el que inevitablement sentim) tindran recursos per gestionar els seus sentiments, controlar impulsos, empatitzar amb els altres, prendre decisions...

Gràcies a la nostra qualificació i experiència, complim amb els continguts educatius obligatoris recollits en la normativa vigent per al primer cicle d’educació infantil. Però per a nosaltres el més important és que als vostres fills la vida els vaja bé i sàpiguen decidir i demanar el necessari per procurar la seua felicitat.

A NOSALTRES TAMBÉ ENS IMPORTEN MOLT

Salutacions de tot l’equip de Magdala

Contacte MEDIAREC

Centre subvencionat per la Consellería de Educació Nº 12000479

Mª Teresa Añó S.L. Tel. C/Sants Màrtirs, 27 baixos 12580 BENICARLÓ Castelló